Kovana Ograja - Zaščita

Kovana Ograja je izdelana iz velikega števila elementov, ki so lahko kovani, krivljeni, kovičeni, varjeni,... kar predstavlja pri vzdrževanju veliko preglavic.
Zaradi raznolikosti se Kovana Ograja praviloma ob izdelavi zaščiti z cinkanjem. Zaščita Kovane Ograje z vročim cinkom je najustreznejši način.
Kljub temu, da se lahko z cinkom zaščitena kovina tudi barva, se pri Kovanih Ograjah to skoraj ne pojavlja, saj je kovinski izgled tisto kar stranke, ki se odločijo za Kovano Ograjo želijo.

Cinkova zaščita kovine je uspešna vse dokler se lokalno Ograja ne poškoduje, kar pomeni, da se tanka plast cinka ali odstrani ali le poškoduje. V takem primeru se zgodi, da prične Ograja rjaveti na mestu poškodbe. Na trgu sicer obstaja zaščita za tovrstne poškodbe v obliki kreme, ki se nanese na poškodovano mesto. Ta ista krema se uporablja v primeru. če vročecinkano Ograjo varimo po cinkanju.

Res da velja pravilo, da se ograje na objektu ne varijo ampak sestavljajo se v določenih primerih varjenju ne da izogniti. Zato takrat uporabimo cinkovo pasto, ki lokalno ščiti var.